Søg på navn:
 

PlanteLex
Haveplanteleksikon
på Internettet
 Kontakt

PlanteLex bruger cookies til at håndtere dit login og dine indstillinger

© Copyright
Ingen dele af tekst, data eller billeder må anvendes uden tilladelse fra PlanteLex.
 

Jeg er her ved at lave et haveplanteleksikon

Hvem og hvordan

Jeg er en privatperson med stor interesse for haveplanter, men ingen formel uddannelse inden for planter. Jeg forsøger her at samle erfaring og viden fra så mange kilder som muligt. Det bedste er naturligvis at opnå erfaring ved at dyrke planten selv under forskellige vilkår, men det er helt umuligt for mere end et begrænset antal planter på få lokaliteter.
   Det næstbedste er at følge planterne i haver rundt omkring. Derfor er det vigtigt for mig at kunne besøge så mange haver som muligt.
   Jeg får også god viden ved at tale med folk om deres erfaringer og selvfølgelig studerer jeg litteraturen omhyggeligt.

Det er et af mine mål at komme nogle af de mange myter om plantedyrkning til livs og at få forklaringer på, hvorfor noget skal gøres på en bestemt måde.
   En velkendt men forkert myte er at æbletræer skal beskæres om vinteren. Et eksempel på noget af det, jeg gerne vil have forklaringer på er, hvorfor det angives, at en plante skal beskæres på et bestemt tidspunkt. Her er det af betydning at vide, om planten kan tage skade af beskæring på andre tidspunkter eller om det bare går ud over blomstring og frugtsætning det følgende år.

Hvad og hvornår?

Første gennemarbejdning af nytteplanterne er færdig på artsniveau, sorterne er endnu ikke beskrevet. Jeg arbejder for tiden på beskrivelser af de mest almindelige prydplanter, både træer, buske, stauder, løgplanter og en- og toårige.

I første omgang er der en simpel søgefunktion, hvor der kan søges på navne. Senere kommer avanceret søgning på planternes egenskaber og krav - du kan allerede nu få adgang til den som testbruger.

Du kan hjælpe!

Fotos: Jeg vil blive meget glad, hvis du er interesseret i at bidrage med dine egne billeder. Du kan kontakte mig om det her.